Marknadsföring för kliniker

Om guiden.

Denna guide påbörjades 2021-03-20. Guiden kommer uppdateras eftersom och presentera mer saker du kan tänka på för att lyckas med marknadsföringen för din klinik vartefter tiden går. Guiden kommer ge kortfattade men värdefulla tips gällande hemsidan, synas på Google (SEO), sociala medier samt några andra saker som är bra att tänka på om du vill tjäna mer och få nöjdare kunder.

Vill du få alla bitar på plats direkt så du kan fokusera på att utföra de behandlingar du tjänar mest på istället för att skapa hemsida, sköta sökmotoroptimering och betalda annonser? Kontakta Kundkliniken!

[joli-toc]

Hemsida som genererar bokningar till din klinik.

Hemsidan är navet i i din kliniks marknadsföring. En bra hemsida kommer innebära att du utan mer arbete kommer få in kunder via Google som sedan övertygas av det innehåll som presenteras.

Visst, du kan bedriva en “framgångsrik” klinik med endast en Instagramprofil och en länk till bokadirekt eller liknande. Den varianten kommer dock kräva att du aktivt fortsätter posta medan en hemsida kan generera kunder utan extra arbete i flera år, kanske decenium framöver.

Förutom att hemsidan i sig kan generera kunder gör en hemsida det även att få in kunder via det arbete du gör i sociala medier samt om du kör eventuella betalda annonser på Google eller sociala medier vilket kan vara mycket lönsamt.

KundKliniken erbjuder främst hemsidor gjorda i WordPress som är världens mest använda system för att skapa och hantera hemsidor. Är du nystartad är det ofta bäst att utgå från en snygg färdig mall och sedan byta ut informationen till din. Anledningen till att man utgår från en färdig mall är att hålla nere kostnaderna och slippa göra allt från grunden.

Före- efter bilder

Före-efter bilder är ett superstarkt verktyg när det gäller att sälja estetiska behandlingar och ingrepp. Försök att ha denna typ av bilder tillgängliga för varje tjänst du erbjuder om möjligt.

Visa upp social proof och recensioner

Social Proof och recensioner går hand i hand med före-efter bilder. För att före-efter bilderna ska ha så mycket trovärdighet som möjligt är det optimalt att kombinera dem med ett namn, ett omdöme på några meningar och eventuellt ett betyg.

Människan är programmerad att vilja välja som alla andra i stor utsträckning. Är en restaurang full kommer folk stå utanför och köa, är den tom vill ingen gå in, samma gäller för kliniker om än inte lika extremt kanske.

Enkelt att kontakta.

Gör det enkelt att kontakta er via hemsidan. Ha gärna tydliga knappar på passande platser som sticker ut mot resten av sidan. Det kan ofta vara bra att ha en knapp i sidhuvudet på hemsidan, eller under menyn på den mobila vyn.

Facebookpixel.

Facebookpixeln gör att du kan rikta annonser via Facebook och Instagram till de som varit inne på din hemsida. Du kanske inte är redo att komma igång med betald annonsering på sociala medier än? Då är det ändå smart att ändå installera en facebookpixel i syfte att bygga upp en målgrupp du kan nå ut till sen när du är redo att komma igång.

Synas på Google.

Google My Business

Google My Busienss är en enkel metod för att få flera nya kunder gratis till din klinik varje månad är att skap och optimera din Google My Business-profil.

Tre grundläggande steg för att förbättra din synlighet på Google My Business:

  1. Fyll i all grundläggande information på profilen – satsa på att ha fler bra bilder än konkurrenterna, lista tjänsterna ni erbjuder, fyll i öppettider etc.
  2. Svara på meddelanden som du kan få direkt via din Google My Business-profil.
  3. VIKTIGT! Gör ett aktivt arbete med att samla in recensioner på er Google My Business-profil.

Annonsera på Google.

Vill du snabbt få kunder i din stad kan Google Ads var det rätta verktyget för din klinik. Google ads gör att du kan rikta dig mot specifika sökningar. 

För att lyckas med Google Ads vill du vara säker på att du anger rätt sökord, skriver bra annonstexter och har en bra landningssida på din hemsida som tydligt presenterar den tjänsten som eftersöks.

Kunder du får in via Google är ofta genomsnittligt äldre än kunder du får in via sociala medier och har därför ofta starkare köpkraft.

Nedan följer exempel på sökningar som görs per månad för Fillers i några olika städer i Sverige. Liknande siffror finns såklart för andra typer av tjänster som botox, microneedling m.m. Tänk även på att antalet sökningar som görs för “fillers stockholm” är egentligen mycket högre om man ser till alla varianter som t.ex “Fillers Läppar Stockholm”, 

Annonsering på sociala medier

Facebookpixel

För att få ut maximalt av dina sociala medier måste du ha en Facebookpixel på din hemsida så du kan rikta annonser mot de som besökt din hemsida. Att rikta annonser mot de som tidigare besökt hemsidan kallas retargetingannonser. Du kan även köra så kallade retargetingannonser mot andra typer av målgrupper, t.ex de som sett videoklipp på din Instagramprofil, eller tidigare varit inne på din Instagramprofil.

Skapa målgrupper.

Fördelen med att annonsera på sociala medier är att man kan skapa en rad olika målgrupper. Du kan till exempel rikta mot de som tidigare besökt din hemsida, de som följer dig på sociala medier, de som liknar dina kunder, så kallade “look-alike”.

Rykteshantering online & omdömen

För att ditt företag ska vinna maximalt med bokningar är det viktigt att du aktivt arbetar med att få in positiva omdömen och hanterar de eventuella sämre omdömen på bästa sätt.

Vill du ha hjälp att sätta upp system för att få in fler positiva recensioner och hantera de negativa på bästa sätt kan du kontakta Kundkliniken för att få hjälp.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best.

More To Explore

Marknadsföring för kliniker

Om guiden. Denna guide påbörjades 2021-03-20. Guiden kommer uppdateras eftersom och presentera mer saker du kan tänka på för att lyckas med marknadsföringen för din

Read More »
The best MA & NH

Don’t play hide and seek with people who are searching for you

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.