Uppstart med kundKliniken

Vi ser fram emot att hjälpa dig få in fler bokade behandlingar!

För att vi ska kunna marknadsföra ditt företag behöver vi ordna så du har en Business Manager på Facebook och ett annonskonto.

Du behöver ha tillgång till en dator för att ordna detta. Du kan ordna det själv eller tillsammans med oss över ett videomöte.

Förberedelser

Inloggning till privat Facebook
För att kunna skapa en Facebook Business Manager behöver du tillgång till ditt privata Facebookkonto. Se därför till att ta fram inloggningsuppgifter till din privata Facebook.

Tillgång till det privata konto som står som ägare för ditt företags Facebooksida.
Ofta är detta ditt privata konto men ibland kan det ha varit en vän, kollega eller familjemedlem som hjälpte dig skapa ditt företags Facebooksida. Då behöver den personen acceptera förfrågan från Facebook Business Manager som vi skapat – detta sker enklast via den personens e-postadress. Du kan även be den andra personen att ge dig ägarerollen för företagssidan (rekommenderas)

Inloggningsuppgifter till ditt företags Instagram.
För att vi ska kunna annonsera från annonskontot behöver vi koppla annonskontot med din Instagram – för detta krävs användarnamn och inloggning.

Dator
För att sätta upp Facebook Business Manager behöver du ha tillgång till en dator, det går inte via mobil/läsplatta. Om du vill ha hjälp att sätta upp Facebook Busienss Manager hjälper vi dig över ett videomöte på Google Meet – då behöver din dator en mikrofon, och gärna en kamera.

Så skapar du Facebook Business Manager:

Nu ska vi skapa din Business Manager – detta kan du göra själv men vi hjälper dig gärna över ett uppstartsmöte om du vill, eller om du skulle fastna på något steg.

Steg 1:
Gå in på https://business.facebook.com/ en dator. 

Steg 2:
Klicka på Skapa Konto uppe i högra hörnet.

Steg 3:
Fyll i uppgifterna – Företagsnamn, ditt personliga namn och en E-post.

Steg 4:
När du skapat din Facebook Business Manager kommer du hamna på Facebook Ads Suite, en förenklad version av Buisness Manager.

För att byta till Business Manager klickar du på “Lämna Feedback” nere i vänstra hörnet på skärmen. Sen väljer du “Byt till Business Manager”.

Du kommer få upp en ruta med rullgardinsmenyer. Välj vilket alternativ som helst i dessa (Förslagsvis första alternativet) och ange sedan vilken bokstav som helst i textfältet – klicka sedan fortsätt. Du kommer nu byta över till Business Manager.